Car Tuning – een eenvoudige gids

chiptuning

Wat is autotuning? Auto-tuning kan worden gedefinieerd als de interne aanpassing van de prestaties van een auto. Auto-tuning wordt het meest geassocieerd met de tuning van het voertuig, maar dat is er niet door beperkt. De term kan van toepassing zijn op elke interne verandering die de manier waarop een auto zich gedraagt. Tuning wordt meestal gedaan om de prestaties van een auto te verbeteren, maar soms wordt het gebruikt om een auto krachtiger te maken. Tuning is erg populair bij tuners.

Auto-tuning bestaat al vele jaren en is een zeer populaire hobby. In het verleden nam veel mensen die geïnteresseerd waren in het afstemmen van hun auto’s het veel serieus, het bouwen van hun eigen op maat gemaakte stemmachines om hun auto’s te verfijnen. Deze traditie is opgenomen door enkele serieuze auto-tuners die grote hoeveelheden geld doorbrengen en vele uren besteden om hun afstemming te doen.

Tegenwoordig betekent autotuning veel verschillende dingen. Het kan cosmetische wijzigingen van uw auto betekenen. Dit omvat het hebben van spoilers, verlaagde ramen, legering wielboogsteunen, achtervleugels, luchtopeningen, carburateur wijzigingen, geluidsinstallatie, etc. Cosmetische modificaties worden meestal gemaakt om het uiterlijk van de auto te verbeteren zonder het sneller of goedkoper te maken.

Autoloting betekent aanpassen aan uw auto op een manier die u denkt dat het mooiste en speciale is.

Eén type maatwerk is prestatie-versterking. Dit kan alles bevatten van Tune-ups naar de installatie van na marktitems. Vele malen prestatiemodificaties kunnen ook worden gedaan aan auto’s die al hoge prestatiemogelijkheden hebben. Auto-tuning verwijst meestal naar wijzigingen die worden gedaan om de kracht van een voertuig te creëren of te vergroten. Enkele voorbeelden van prestatieverbetering van modificaties zijn modificaties van de verbrandingsmotoren, inlaatsystemen, verbrandingsluchtreinigers, uitlaatsystemen, het afstemmen van de suspensie, en de toevoeging van prestatiedelen zoals remmen en banden.

Een andere vorm van wijziging is de tuning van de band. Hiermee kunt u de diameter van uw banden wijzigen, waarmee u sneller kunt gaan. Tuning van uw auto omvat ook het vervangen van uw oude banden met betere. U kunt ervoor kiezen om de voorbanden te vervangen door agressieve, zoals die ontworpen zijn voor racen. U kunt de achterbanden vervangen door die ontworpen voor lage sleepraces.

Deze kunnen uw auto beter maken en kunnen uw auto sneller gaan.

Nog een andere vorm van aanpassingen is de tuning van de prestaties. Deze omvatten het toevoegen van afstemmingshulpmiddelen, zoals elektronische chips, rolbars, stijvere suspensies, vibratieabsorberende stutten, verstelbare veren en anti-rolbars. Dit soort wijzigingen kunnen uw benzineverbruik verbeteren. Het kan de brandstofefficiëntie verbeteren door uw gasrespons te verbeteren en uw benzineverbruik te vergroten. Veel tuning-apparaten kunnen ook optreden als anti-lock-remmen en anti-lag. De meeste prestatie-verbeteringsapparaten omvatten ook een tractiecontrolesysteem.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance