Soorten kerkorganen

hauptwerk

Soorten kerkorganen | Noorlander Orgels: Als je praat over kerkorganen, heb je het over een van de meest bekende muziekinstrumenten ter wereld. Er zijn verschillende stijlen en ontwerpen van kerkorganen en ze hebben allemaal hun eigen unieke geluid en ritme. Het pijporgel is een zeer eenvoudig muziekinstrument dat geluid creëert door de lucht te slaan door de ventriloquence-vormige orgaanpijpen die zijn gekozen uit een drumtoetsenbord. Aangezien elke pijp een andere toon en timbre door het drumkompas creëert, worden de leidingen gegeven in sets die als rangen bekend staan, die van nature een vergelijkbaar timbre en niveau over het kompas van de drum heeft. Wanneer deze leidingen op een drumsleutel zijn geslagen, worden de luchtvibraties die resulteren van een hellend geluid worden geamplificeerd en vervolgens omgezet in een hoorbaar geluid.

Deze basisbeschrijving van een pijporgel dekt alleen het lichaam en het gezicht van dit muziekinstrument.

Een ander type Pulpit-orgel in gebruik is vandaag de Humbler. In het Duits betekent het dik. De dikte van deze instrumenten is ergens tussen een dunne nylon string en het hout van een klassieke gitaar. Hoewel een paar instrumenten gevoeliger zijn dan anderen, is elk kerkorgel voor het grootste deel vrij vergelijkbaar in de bouw en reactie op het spelen van snelheden en plaatsen. De uitzondering kan de buisvormige slang zijn bevestigd aan sommige kerkorganen, bekend als harp, die dikker is dan andere soorten slang en creëert een ongelooflijk rijk en onderscheidend geluid.

Duitse kerkorganen werden in de vroege jaren 1900 in Rev. geïntroduceerd in Noord-Amerika Franz-hoorn in Wisconsin. Deze innovaties leidden tot een nieuw tijdperk in de kerkorgelontwerp dat deze dag doorgaat. Geen enkele kerk of synagoge zou compleet zijn zonder orgelmuziek die op de cantata of fluit wordt gespeeld, twee veel geliefde stukken Europese kunst die wordt gebruikt in kerkdiensten.

Orgelpijpen, toetsenborden en cimbalen zijn veel minder duur dan veel mensen denken. In tegenstelling tot het populaire geloof hoeven toetsenborden en cimbalen niet uit hetzelfde materiaal te worden gemaakt als hun grotere neven, zoals buisvormige staal of metalen leidingen. Toetsenborden en cimbalen kunnen worden gemaakt van verschillende combinaties van materialen, waaronder metaal, hout, glas, kunststof en zelfs plastic composieten. De pijpen die worden gebruikt in kerkorganen zijn meestal gemaakt van hout, maar ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen.

Wat zijn de verschillen tussen de piano en de trompet?

Nou, het hoofdartikel is formaat. De grootte van het hoofdartikel in het orkestrale ensemble is groter dan de grootte van de toetsen op een piano. Het hoofdartikel wordt een orkestrale toetsenbord en de kleinere buizen en cimbalen genoemd die bij het hoofd orkestrale gedeelte van het kerkorgaan vergezellen, worden Piano / Orchestra-toetsenbord genoemd. De verschillen in grootte tussen het hoofdartikel en de cimbalen van een orkestraal toetsenbord en kerkorgel worden de breedte van het mondstuk genoemd.

Kerkorganen en orkest / orchestra-toetsenborden verschillen grotendeels in het ontwerp van hun tuning-vorken. Kerkorganen gebruiken rietpijpen, terwijl orkestrale messing instrumenten buisvormige stalen of metalen leidingen gebruiken. Het ontwerp van de tuningvork maakt een verschil in de kwaliteit van het geluid dat is geproduceerd uit een orgel. Een efficiënte afstemmingsvork moet een smalle opening hebben, zodat de lucht erdoorheen stroomt, stevig in het mondstuk kan passen voor maximale efficiëntie.

Lees meer op deze webpagina: Noorlander Orgels